top of page
bgImage

Mulags klipperprogram


Mulag rabatklipper type MRM 300

Vores rabatklipper er ideel for en-mandsbetjening

– specielt i kombination med en armklipper monteret mellem traktorens hjul. Rabatklipperen kan bruges både i højre- og venstre side. Rabatklipperen drives ved hjælp af traktorens front PTO.

Monteringen på traktoren sker i traktorens frontlift eller ved hjælp af en frontplade kat. 3 monteret i traktorens front. En effektiv aksialhydraulik driver klippehovedet.

Rabatklipperen er ideel for klipning af græs tæt på vejen. På grund af den lave byggehøjde er klipperen særdeles velegnet til klipning under autoværn.

Mulag pæleklipper type MLM 200

MLM 200 er en højeffektiv klipper til kantpæle og autoværn. Hydraulisk og pneumatisk styring via Can-bus. For det ende-gyldige visionære resultat. Sparer manden med buskrydderen.

bgImageMulag rabatklipper type MRS 300

Rabatklipperen type MRS 300  er ideel for klipning af græs i rabatter o. lign. Grundet den lave bygningshøjde er maskinen specielt egnet til klipning under autoværn Hastigheden af afvigebevægelsen tilpasser sig automatisk til klippehastig-heden. Automatisk redskabsaflastning sørger for let tryk på jorden.

Grundet den yderst kompakte ramme- og tankkonstruktion samt den opklappelige tastarm på MRS 300, bliver der på mange traktortyper opnået et påbygningsmål på under 3,5 m! Derved overholdes al lovgivning, og der skal ikke monteres kamera eller ekstra spejle. Rabatklipperens funktionalitet bliver naturligvis intakt, selvom den er særdeles kompakt bygget!

Klipperen kan valgfrit monteres enten med en normal slagle-rotor eller med en sikkerhedsrotor - to kendte klippekoncepter.

Mulag armklipper type MFK 400

MFK 400 er Mulags mindste armklipper med en rækkevidde på 5,1 meter. MFK 400 bliver anvendt på mindre traktorer og redskabsbærere på cykel- og gangstier.

bgImageMulag armklipper type MFK 500

MFK 500 er Mulags mest solgte frontmonterede armklipper. Den kan arbejde i højre- og venstre side med en rækkevidde på 6 eller 7 meter inkl. sideforskydning. I Danmark anvendes den ofte sammen med den bagmonterede armklipper type GHA 700 og rabatklipperen type MLM 200. Dermed får man en traktor med hele 3 arbejdsgange.

Mulag bagmonteret armklipper type GHA 600 P

Armklipperen type GHA 600 P bliver monteret i traktorens bageste 3-punktsophæng og er derfor ideel for en kombination med en rabatklipper. Rækkevidden er op til 6,0 m fra traktormidte. Driften af armklipperen sker ved hjælp af en kraftig aksialhydraulik.Grundet det, at armklipperen er udformet som en parallelogramarm, kan redskabet svinges op til 2,5 m fremad og derved ind i førerens synsfelt. Dermed opnår føreren et optimalt synsfelt på arbejdsområdet. Dette gør den daglige anvendelse af armklipperen GHA 600 P både ergonomisk og fleksibel

bgImageMulag bagmonteret armklipper type GHA 700

Armklipperen type GHA 700 bliver monteret i traktorens bageste 3-punktsophæng med specialarme og fangkroge. Rækkevidden er henholdsvis 6,8 m eller 7,8 m med teleskop. Klipperen kan arbejde i både højre og venstre side. Armklipperen drives af et kraftigt hydraulikanlæg, som trækkes af traktorens PTO. Ekstraudstyret tilt/sving gør det muligt, udover at kunne dreje arbejdsredskabet op til 240° omkring vertikalakslen, også at kunne udligne terrænets konturer under klipningen med en tiltvinkel på 40° både nedad og opad.

Mulag midtermonteret armklipper type GZA 750 / GZA 850

GZA 750/850 er Mulags centermonterede klippesystem med række-vidde fra 7 - 10 meter. En meget kraftig klippearm til den meget professionelle bruger. 

bgImageMulag bagmonteret armklipper type GHA 900

Armklipperen type GHA 900 bliver monteret i traktorens bageste 3-punktsophæng med specialarme og fangkroge. Rækkevidden er 10 m inkl. 2 teleskop. Klipperen kan arbejde i både højre og venstre side. Armklipperen drives af et kraftigt hydraulikanlæg som trækkes af traktorens PTO. Ekstraudstyret tilt/sving gør det muligt, udover at kunne dreje arbejdsredskabet op til 240° omkring vertikalakslen, også at kunne udligne terrænets konturer under klipningen med en tiltvinkel på 40° både nedad og opad.

Hvorfor sug ?

Holder rabatten i samme højde som vejen:

• Hver klipning med et normalt klippehoved efterlader det afklippede materiale på jorden. Materialet bliver senere til jord og løfter rabatten. Hvis rabatten er højere end vejen, kan vandet ikke forsvinde og giver risiko for uheld på grund af aquaplaning. At høvle rabatten af og ned i højde med vejen er en dyr og tidskrævende operation.

Færre slåninger pga. at græsset gror langsommere:

• Det rådne afklip på jorden virker som kunstgødning og øger græssets vækst. 

Større plantediversitet:

• Den konstante forrådnelse har effekt på jordens pH værdi og betyder, at næsten kun græsser kan gro. Uden afklippet på jorden kommer jorden sig igen og fremelsker muligheden for, at blomster og andre planter kan vokse.

Ser bedre ud:

• Uden afklippet ser områderne bedre vedligeholdt ud, hvilket er specielt vigtigt i turistområder.

Brug af biomassen:

• Det høstede græs kan bruges til produktion af energi og i tør form bruges til produktion af varme

bgImageMulag styring type m-control

Med udviklingen af et innovativt styringskoncept for arm- og autoværnsklippere åbner Mulag en ny dimension af styrings- enheder. Det valgfrie patentanmeldte Mulag joystick kontrollerer seks proportionale funktioner samtidig. Du skal blot trykke på én knap, så kan to armklippere styres med kun et joystick. Således forenkles den daglige brug af en eller flere armklippere enormt. Operatørens arbejdsplads er ergonomisk forbedret betydeligt og danner, selv med forskellige typer af enheder, et samlet integreret koncept, der er let forståeligt.


Styring af klippehoved med Mulag m|tronic:

Mulags udlæggerarms aflastning kaldet m | tronic, sikrer optimal regulering af klippehovedets tryk på terrænet. Via sensorer monteret på rullen i begge sider, bliver klippehovedets placering i forhold til terrænet videregivet til en controller.

Controlleren bearbejder signalerne og styrer selv den ønskede udlæg-gerfunktion. Derved forhindres det, at klippehovedet ”graver sig ned”. Det betyder, at både skråningen og klipperens udlæggerarm skånes. Desuden bliver faren for stenudkast minimeret – det forøger sikkerheden under arbejdet.

Med m | tronic kan man til hver en tid ved hjælp af funktionen ”sving klippehoved” automatisere en yderligere funktion. Alt efter terræn og redskabstype tilbyder m | tronic muligheden for at skifte mellem følgende funktioner:

Hæve- og sænke udlæggerarm, sideforskyde opbygningen samt tele-skopere udlæggerarm

Dette gør, at klippehovedet tilpasses optimalt til terrænets profil (f.eks. skråninger).

bottom of page